Γονείς

Γονείς και κηδεμόνες – ΛΟΑΤΚΙ+ και μη – εφήβων μπορούν να βρουν τις απαραίτητες πληροφορίες για το πως να διαχειριστούν ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας, να βρουν ευκαιρίες επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης, να βοηθηθούν στην αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και να πληροφορηθούν ώστε να έρθουν σε επαφή με άλλους γονείς και φορείς που άπτονται των ΛΟΑΤΚΙ+ ζητημάτων.

Πώς μπορώ να το στηρίξω;

Το φυλλάδιο αυτό γράφτηκε ώστε να βοηθήσει στην ενδυνάμωση των οικογενειών με ΛΟΑΤ παιδιά και εφήβους/έφηβες. Παρουσιάζει ερευνητικά αποτελέσματα και συστάσεις για την προώθηση της ευημερίας των ΛΟΑΤ νέων.


Αναπτύχθηκε από το Family Acceptance Project (FAP) (από την Caitlin Ryan, PhD, ACSW Director) στο San Francisco State University το 2009.

Ενδυναμώνοντας τα παιδιά – Αντιμετωπίζοντας τον εκφοβισμό

Το Εγχειρίδιο εξηγεί τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός, παρέχει συμβουλές για το τι να κάνετε αν το παιδί σας εκφοβίζεται και πολλές άλλες σημαντικές πληροφορίες για το πώς να βοηθήσετε αποτελεσματικότερα το παιδί σας στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού.


Το εγχειρίδιο εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ENABLE – ενδυναμώνοντας τα Παιδιά, Αντιμετωπίζοντας τον εκφοβισμό», από την Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Οργανισμό ”Μαζί για την Εφηβική Υγεία“.

Επιστημονική Επιμέλεια: Άρτεμις Τσίτσικα Επ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής και Επιστημονική Σύμβουλο: Βάσω Αρτινοπόυλου Καθηγήτρια Εγκληματολογίας π. Αντιπρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου.