Δευτέρα 29/03/2021, ώρα 14.30-17.00

 

“H κατάσταση που επικρατεί στην εκπαίδευση σχετικά με τη συμπεριληπτικότητα, αποτελεί έναν τομέα που χρειάζεται πολιτική μεταρρύθμιση”.

 

Το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας σας προσκαλεί τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 14.30 με 17.00 στην ημερίδα με θέμα «Συμμετοχή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην πολιτική, εκπροσώπηση στα ΜΜΕ & συμπεριληπτική εκπαίδευση», που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου REC “VoiceIt: Strengthening LGBTQI+’s Voice in Politics”.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα κύρια αποτελέσματα και στάδια του έργου και η σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, ενώ θα συζητηθούν η σημασία της συμμετοχής των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην πολιτική και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν κατά την εμπλοκή τους, η εκπροσώπηση και η απεικόνισή τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και οι επιπτώσεις που έχει η συχνά εσφαλμένη απεικόνισή τους στους ίδιους αλλά και στην κοινωνία.

Τέλος, στο πλαίσιο της ημερίδας, θα συζητηθεί η κατάσταση που επικρατεί στην εκπαίδευση σχετικά με τη συμπεριληπτικότητα, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αποτελεί έναν τομέα που χρειάζεται πολιτική μεταρρύθμιση.

15.45 – 16.15 ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και εκπαίδευση: πόσο συμπεριληπτικά είναι τα ελληνικά σχολεία και πανεπιστήμια; Έλενα Σκαρπίδου – Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Τομέα Εκπαίδευσης Πολύχρωμου Σχολείου

 

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας και δηλώστε συμμετοχή εδώ

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση ή το πρόγραμμα “VoiceIt: Strengthening LGBTQI+’s Voice in Politics”, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο voiceit@kmop.eu.