Το Πολύχρωμο Σχολείο έχει τη χαρά να σας προσκαλεί στην Διημερίδα του ΟΚΑΝΑ με τίτλο “Έμφυλες διακρίσεις, ταυτότητα φύλου & σεξουαλικότητα: Η συμπεριληπτική εκπαίδευση ως πολιτική πρόληψης του σχολικού αποκλεισμού”. Στην Διημερίδα το Πολύχρωμο Σχολείο θα συμμετέχει με εισηγήσεις και διοργάνωση εργαστηρίων. Ευχαριστούμε πολύ το τμήμα Εκπαίδευσης του ΟΚΑΝΑ και τα στελέχη του για την πρωτοβουλία και την εξαιρετική συνεργασία με όλους τους φορείς και τις οργανώσεις για τον σχεδιασμό και την πραγματοποίησης αυτής της σημαντικής διημερίδας.

Σύνδεσμος event στο facebook: http://www.facebook.com/events/317271729186488/

Η συζήτηση για το φύλο σε επίπεδο έμφυλων διακρίσεων είναι αρκετά επίκαιρη και ταυτόχρονα σημαντική ιδιαίτερα όταν σχετίζεται με τη σχολική κοινότητα. Ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών στο πλαίσιο των δράσεων που προγραμματίζει εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26η Ιουνίου) επέλεξε το θέμα της διημερίδας «Έμφυλες διακρίσεις, ταυτότητα φύλου και σεξουαλικότητα: η συμπεριληπτική εκπαίδευση ως πολιτική πρόληψης του σχολικού αποκλεισμού» ως ένα από τα κεντρικά ζητήματα προς ανάδειξη και διάλογο.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν αρκετοί ομιλητές από θεσμικούς φορείς και δραστήριες οργανώσεις με στόχο να καλύψουν όσο το δυνατό πληρέστερα το πολυπαραγοντικό αυτό θέμα.

Οι παρευρισκόμενοι θα ακούσουν παρουσιάσεις σχετικά με τον αποκλεισμό στη σχολική κοινότητα και προγράμματα πρόληψης που αναπτύσσονται, θεωρητικές προσεγγίσεις για τα φύλα, βιωματικές παρουσιάσεις από το πεδίο, καλές πρακτικές στη σχολική κοινότητα και άλλα, αλλά και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια που θα γίνουν τη δεύτερη ημέρα.

Χρόνος διεξαγωγής: Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, 08:30 έως και 15:30
Χώρος διεξαγωγής: 1ο ΕΠΑΛ Αγ.Παρασκευής (Παπαφλέσσα 17)

Στην προετοιμασία και την υλοποίηση της διημερίδας ο Οργανισμός είχε την τιμή να συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), τη Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλου (ΓΓΙΦ), το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αθηνά Υγεία», το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ), τη συλλογικότητα επιστημόνων «Πολύχρωμο Σχολείο», την οργάνωση “Οικογένειες Ουράνιο Τόξο”, τη Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 – Δίπλα σου, το φορέα Orlando LGBD+ και LGBTQI, την κοινότητα «Color Youth» και την ομάδα «Υπερήφανοι γονείς».

Τέλος εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα στηρίξει την υλοποίηση της διημερίδας με την πραγματοποίηση εργαστηρίου.

Πρόγραμμα διημερίδας στο σύνδεσμο: https://www.okana.gr/2012-01-12-13-29-02/anakoinoseis/item/1755-2hmerida-emfyles-diakriseis-taft-fylou-sexoualikothta