Η σχολική αυλή είναι ο πρώτος δημόσιος χώρος με τον οποίο έρχεται σε επαφή ένα παιδί. Ωστόσο, στους χώρους αυτούς παρατηρούνται φαινόμενα αποκλεισμού βασισμένα σε έμφυλα στερεότυπα και ιεραρχικές δομές. Παρατηρούμε ότι οι περισσότερες σχολικές αυλές είναι “ποδοσφαιρο-κεντρικές”, εκτοπίζοντας στην περιφέρεια άλλες δραστηριότητες.

Ο οδηγός “El pati de l’escola en igualtat” (διαθέσιμος στα καταλανικά εδώ https://goo.gl/5temng) είναι ένα εργαλείο για την εξάλειψη της ανισότητας στα σχολικά προαύλια το οποίο θέλουμε να εφαρμοστεί και σε άλλα σχολεία, ξεκινώντας από την Ελλάδα και την Κύπρο! Για να γίνει αυτό, ξεκινάμε να μεταφράσουμε τον οδηγό στα ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά και να τον προσαρμόσουμε στα νέα δεδομένα. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου!

Μέσα από την εκστρατεία crowdfunding, μπορείς να γίνεις μέρος της αλλαγής ενώ την ιδια στιγμή θα λάβεις από εμάς εκπαιδευτικά παιχνίδια, εργαλεία και και “in situ” εργαστήρια που μπορούν να σε βοηθήσουν να αλλάξεις την υπάρχουσα κατάσταση στις σχολικές αυλές. Για να συνεισφέρεις στην καμπάνια και να γίνεις κι εσύ μέρος της αλλαγής κάνε κλικ εδώ: http://goteo.cc/inclusiveschoolyards

Ποιες είμαστε; Είμαστε αρχιτεκτόνισσες από την Ισπανία, την Ελλάδα και την Κύπρο. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη ενός δικτύου ατόμων που εργάζονται για την ισότητα των φύλων και τη δημιουργία χώρων συμπερίληψης και συνεργασίας.