Οι γονείς είναι η αιτία που τα νεαρά ΛΟΑΤΚΙ άτομα καταλήγουν άστεγα, σε δραματικά υψηλότερο ποσοστό

Το ένα τέταρτο του συνόλου των αστέγων αποτελείται από νεαρά άτομα που έχουν εκδιωχθεί από την οικογενειακή τους εστία λόγω της σεξουαλικότητας  ή της ταυτότητας φύλου τους.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν πως οι γονείς εκδιώκουν τα γκέι/τρανς παιδιά τους μετατρέποντάς τα σε άστεγα, σε δραματικά υψηλό ποσοστό.

Οι οργανώσεις Albert Kennedy Trust και Stonewall Housing αναφέρουν δραματική αύξηση των ΛΟΑΤΚΙ νέων ατόμων που έχουν εξαναγκαστεί από τις κακοποιητικές τους οικογένειες να ζουν στους δρόμους.

Μερικά άτομα είχαν γονείς που ασκούσαν σωματική βία και άλλα είχαν εκδιωχθεί σε μία προσπάθεια «θεραπείας» της γκέι ταυτότητάς τους.

Στη συνέχεια, ενώ ζούσαν στους δρόμους, πολλά ΛΟΑΤΚΙ άτομα αποκάλυψαν πως αναγκάστηκαν να στραφούν στην σεξεργασία.

Παρατηρείται αύξηση 20% στον αριθμό των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, τα οποία ζητούν βοήθεια από την οργάνωση  Albert Kennedy Trust, από 622 το 2012-13 σε 750 το 2015-16.

Εκτιμάται πως 4800 νεαρά ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Βρετανία, το 24% των αστέγων συνολικά, εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους.

“Τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα μπορεί να έχουν δει πολλά οφέλη από τις θετικές αλλαγές στη νομοθεσία κατά τα τελευταία χρόνια και σε κάποια άτομα να φαίνεται πως οι μεγάλες μάχες έχουν κερδηθεί. Δεν είναι έτσι όμως”, αναφέρει στην εφημερίδα Independent o διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης Albert Kennedy Trust, Tim Sigsworth.

“Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα νέα παιδιά έχουν εκδιωχθεί από τις οικογενειακές τους εστίες λόγω γονικής απόρριψης, ενδοοικογενειακής κακοποίησης, επιθετικότητας ή βίας. Βλέπουμε μια ιδιαίτερη αύξηση του αριθμού στα νέα άτομα που προσδιορίζονται ως τρανς”.

Από την έρευνα της οργάνωσης Albert Kennedy Trust διαπιστώθηκε πως, αν και το 83% των νέων άστεγων ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ανέφερε ότι η κατάσταση τους έχει αντίκτυπο στη σωματική και ψυχική τους υγεία, τα λιγότερα από τα μισά έχουν ζητήσει βοήθεια.

 

Πηγή: www.gaystarnews.com

Μετάφραση – Επιμέλεια – Προσαρμογή: Πολύχρωμο Σχολείο