Η Καλιφόρνια είναι η πρώτη πολιτεία που προβλέπει μαθήματα πρόληψης των αυτοκτονιών στα σχολεία.

 

Όλα τα γυμνάσια και λύκεια στην Καλιφόρνια θα πρέπει να παρέχουν υποχρεωτική εκπαίδευση πρόληψης αυτοκτονιών, μέσω ενός  νέου νομοσχεδίου, επικεφαλής του οποίου είναι ο κυβερνήτης  Jerry Brown.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα NewNowNext, οι νομοθέτες πέρασαν στη Συνέλευση το νόμο 2246 κατά την περίοδο εθνικής πρόληψης των αυτοκτονιών,.

“Ο νόμος 2246 θα σώσει ζωές ΛΟΑΤΚΙ νέων “, δήλωσε ο Rick Zbur, εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού Equality California. «Παρά τα απογοητευτικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις αυτοκτονίες των νέων ατόμων, η Καλιφόρνια υστερεί σε σχέση με πολλά άλλα κράτη, καθιστώντας αναγκαίο στις σχολικές περιφέρειες να θέσουν σε εφαρμογή πολιτικές πρόληψης αυτοκτονιών”.

Η αυτοκτονία είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου μεταξύ ατόμων ηλικίας 10-24 μετά τα ατυχήματα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Το Αμερικάνικο  Ίδρυμα Suicide Prevention απαριθμεί 25 πολιτείες που προβλέπουν με νόμο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σχετικά με την πρόληψη των αυτοκτονιών. Οι 8 από αυτές ζητούν από τις  περιφέρειες να έχουν πολιτικές πρόληψης αυτοκτονιών. Όταν ο νόμος  υπογραφεί, η Καλιφόρνια θα είναι η πρώτη πολιτεία που θα απαιτεί την πρόληψη των αυτοκτονιών για τους ΛΟΑΤΚΙ μαθητές/τριες και άλλους πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο,στα Γυμνάσια και στα Λύκεια .

Σύμφωνα με τον Zbur, τα ΛΟΑΤΚΙ νεαρά άτομα έχουν έως και τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να αποπειραθούν να αυτοκτονήσουν σε σύγκριση με τα μη-ΛΟΑΤΚΙ  συνομήλικά τους άτομα.

Αν και η νομοθεσία θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την αντιμετώπιση των δεινών των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών, τρανς και queer νέων ατόμων σε ολόκληρη την πολιτεία, ο στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα προστασίας όλων των ατόμων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με την ισχύουσα μέχρι τώρα νομοθεσία, οι εκπαιδευτικές περιφέρειες απλά και μόνον ενθαρρύνονταν να προσφέρουν αντίστοιχη εκπαίδευση.

«Ως δάσκαλος, γνωρίζω εκ πείρας ότι οι εκπαιδευτικοί συχνά είμαστε η πρώτη γραμμή άμυνας όταν ένας μαθητής πάσχει από κατάθλιψη ή σκέψεις αυτοκτονίας», δήλωσε ο Patrick O’Donnell, μέλος της Συνέλευσης και αυτός που έγραψε το νομοσχέδιο σε συνεργασία με την οργάνωση Equality California και το Trevor Project. O O’Donnell προεδρεύει της επιτροπής εκπαίδευσης.

Από τη στιγμή που o 2246 γίνει νόμος, θα ζητηθεί η σχεδίαση των δράσεων πρόληψης, παρέμβασης και παρακολούθησης, σε συνεργασία με τους ειδικούς σε θέματα πρόληψης αυτοκτονίας, τους γονείς, τα μαθητικά συμβούλια και τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Οι περιφέρειες θα ακολουθήσουν το ίδιο μοντέλο του οποίου οι οδηγίες θα καθορίζονται από την κεντρική υπηρεσία εκπαίδευσης.

 

Μετάφραση – Επιμέλεια – Προσαρμογή: Πολύχρωμο Σχολείο

Πηγή: http://www.lgbtqnation.com/