Αυτή η δασκάλα αποκαλύπτει την τρανς ταυτότητά της και οι μαθητές είχαν μία υπέροχη αντίδραση.

 

Μία καθηγήτρια απεκάλυψε την τρανς ταυτότητά της και η ανταπόκριση από τους μαθητές της ήταν υπέροχη. Πρόκειται για την Claire Birkenshaw, καθηγήτρια στην Ακαδημία Ashwell στο Hull του Yorkshire, η οποία καταγράφεται ως η πρώτη περίπτωση τρανς γυναίκας που έγινε γνωστό ότι ξεκινά την μετάβασή της χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψει την εργασία της, όταν χρειάστηκε να πάρει έξι μήνες άδεια ώστε να προχωρήσει στην φυλομετάβαση της.

Όταν επέστρεψε στην εργασία της η ανταπόκριση που είχε από τους μαθητές της ήταν συγκινητική για εκείνη. Σύμφωνα με την Hull Daily Mail, μαθητές της είπαν: «Είναι απλά ένας νορμάλ άνθρωπος». Ένας μαθητής της ο Alfie, 13 ετών, είπε: «Όταν απεκάλυψε την ταυτότητά της την πρώτη φορά το αντιμετώπισα με ανοικτό μυαλό διότι δεν είχα συναντήσει ξανά ένα τρανς άτομο».

Ο Alfie και οι υπόλοιπες μαθήτριες και μαθητές μαθαίνουν για τις προκαταλήψεις που συνοδεύουν τις ζωές των τρανς ανθρώπων ως αποτέλεσμα της μετάβασης της καθηγήτριάς τους. «Υπάρχει πολύ μίσος με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι τρανς άνθρωποι», είπε. «Γνωρίζουμε ότι οι τρανς άνθρωποι γίνονται αντικείμενο λεκτικής βίας και προκαταλήψεων και αυτό δεν είναι σωστό. Είναι όπως όλοι οι συνάνθρωποί μας».

Συμπλήρωσε ότι οι τρανς άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να ζουν τις ζωές τους όπως τους κάνει ευτυχείς και να νοιώθουν άνετα σε όλη τη ζωή τους. «Δεν με νοιάζει εάν κάποιο πρόσωπο είναι τρανς ή όχι. Αυτό αφορά μόνο τον τρόπο που εκείνοι αισθάνονται καλά».

Η κυρία Birkenshaw, δήλωσε στους Times ότι οι μαθήτριες και μαθητές στο σχολείο της την αποδέχτηκαν χωρίς να δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα όταν επέστρεψε. «Κατευθείαν όταν επέστρεψα ένας μαθητής μου με χαιρέτησε και μου είπε: “Γειά σας κυρία”. Αυτό ήταν εξαιρετικό. Δεν υπήρξαν ούτε άσχημες αντιδράσεις ή ειρωνείες, το κλίμα ήταν υπέροχο.»

Αφότου ανακοίνωσε την μετάβασή της, πήρε τα συγχαρητήρια της διευθύντριας, Justine Greening, που της απέδωσε τα εύσημα για τον ανοικτό και περήφανο τρόπο που το έκανε και δήλωσε ότι: «Είναι απολύτως φανταστική και η στάση της κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε τόσους πολλού συνανθρώπους μας».

Η Birkenshaw, ακόμη, δήλωσε: «Αυτό που επιθυμώ είναι να γίνω γυμνασιάρχης. Επιθυμώ, ακόμη να εργάζομαι στο σχολείο μου, με δασκάλους που διασφαλίζουν ότι γίνεται πρόοδος, αλλά ακόμη ότι τα παιδιά νοιώθουν καλά. Εάν κοιτάξουμε στο εκπαιδευτικό σύστημα, δεν διαφαίνεται ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Αυτό, λοιπόν, που θέλω είναι να προσπαθήσω να κάνω πράγματα κάτω απ’ αυτήν την οπτική, όμως πως οι υπόλοιποι άνθρωποι θα γνωρίζουν; Αυτά τα παιδιά στα σχολεία μας χρειάζονται ανθρώπους που θα τους δείξουν ότι υπάρχει κάποιος γι’ αυτά».

Πηγή: t-zine.gr, μετάφραση για το t-zine Τζένη Πατεράκη